Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Υγιεινό κοτόπουλο με λαχανικά στο wok

 

Και πως να μετατρέψετε, αν θέλετε, αυτό το υγιεινό φαγητό σε ένα ιδιαίτερο ...Κινέζικο πιάτο!!

,

  • Κόβετε σε λωρίδες (για να ψηθούν γρήγορα), δύο ξεψαχνισμένα μπούτια κοτόπουλου, και τα πασπαλίζετε με το Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο "καλή νοικοκυρά".
  • Σε ένα wok, ή ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε  ελαιόλαδο να κάψει και  σωτάρετε το κοτόπουλο ανακατεύοντάς το συνεχώς,  μέχρι να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Το αφαιρείτε από το wok και βάζετε και πάλι λίγο λάδι να κάψει.
  • Σταδιακά ρίχνετε στο wok για να σωταριστούν, γυρίζοντάς τα συνεχώς: ροδέλες ενός κρεμμυδιού και ενός πράσου, 1-2 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες, μπαστουνάκια καρώτου, φουντάκια μπρόκολου, μια πράσινη, μια κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες και ίσως, 2-3 άσπρα μανιτάρια σε χονδρές φέτες στο τέλος, (επειδή αφήνουν υγρά). 
  • Πασπαλίζετε τα λαχανικά με λίγο αλάτι με βότανα, προσθέσετε το κοτόπουλο, να σωταριστούν για λίγο μαζί. 
  • Σβήσετε με λίγο λεμόνι, ή λευκό κρασί, αν προτιμάτε, και σκεπάζετε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.

TIPS

  • Για να μετατρέψετε αυτό το υγιεινό φαγητό, σε ένα ιδιέταιρο Κινέζικο πιάτο, αρκεί να χρησιμοποιήσετε σησαμέλαιο, αντί για ελαιόλαδο, λίγη φρέσκια πιπερόριζα σε λεπτές φετούλες, κατά το σωτάρισμα και στο τελικό στάδιο, λίγη σόγια σος. (μην βάλετε επιπλέον αλάτι στην περίπτωση αυτή). 
  • Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να προσθέσετε μια πιπεριά τσίλι, ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
  • Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά, διαλύστε καλά 1-2 πιρουνιές αλεύρι, ή κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι νερό, ρίξτε το στο φαγητό, και ανακατέψτε ελαφρά τα υλικά μέχρι να πάρουν μια γυαλιστερή, γλασσαρισμένη όψη. 
  • Αντί για μπούτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες. Προσοχή όμως, να το ψήσετε λιγότερο και σε δυνατή φωτιά, για να μείνει ζουμερό και μαλακό.
  • Συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πιλάφι από ρύζι της αρεσκείας σας, ή με νούντλς, που θα ετοιμάσετε ως εξής: Ρίξτε καυτό νερό σε 200 γρ. νούντλς αυγού και μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζετε και τα ενώνετε με το κοτόπουλο.
  • Το  φαγητό αυτό μπορεί επίσης να γίνει θαυμάσια, με φιλετάκια από κρέας στουρθοκαμήλου, που παρότι είναι πτηνό, μοιάζει περισσότερο με μοσχαρίσιο μπονφιλέ, ζουμερό και τρυφερό σαν βαμβάκι. Θα το βρείτε σε καστήματα πουλερικών, κατεψυγμένο αλλά και φρέσκο. 
  • Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε  ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο), κομμένo σε λωρίδες και μαριναρισμένo με το μείγμα μπαχαρικών για κρεατικά, αλλά και φιλετάκια κάποιου ψαριού, γαρίδες, ή άλλα θαλασσινά. Θα τα αρωματίσετε αντίστοιχα με το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "καλή νοικοκυρά".                                                                                                           






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: