Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πίτα ζυμαρικών

Μαι πρωτότυπη συνταγή που θα τους ενθουσιάσει όλους και ιδιαίτερα τα παιδιά, όταν την 
παρουσιάσετε στο οικογενειακό τραπέζι!!

Υλικά   (Για 8 μερίδες περίπου)


  •    1     κιλό Ριγκατόνι
  • 1/2   φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •   1     κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  •   1     κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  •   2     σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1,5    φλιτζάνι τριμμένη ώριμη ντομάτα
  •  1      φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 1,5    φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα 
  •  1      κουταλάκι του γλυκού αλάτι         
  • 1/4   κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  •          λίγη ρίγανη


Οδηγίες





Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, (6 λίτρα) βράζετε το ριγκατόνι αλ ντέντε, 
(περίπου για 12 λεπτά, όταν οι οδηγίες του προτείνουν 14 λεπτά). Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα 
αρκετά μεγάλο σκεύος, ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλάνε μεταξύ τους. 
Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι. 
Ραντίστε τα ζυμαρικά με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά να καλυφθούν όλα.  
Αφήστε τα στην άκρη.




Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τον κιμά και σωτάρετε, ανακατεύοντας 
κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το  σκόρδο,  το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.  
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.



Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά, (περίπου 20 λεπτά).



Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με την τριμμένη παρμεζάνα.



Βουτυρώστε μια φόρμα με αποσπώμενο πλαϊνό (ή ένα τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα) και τακτοποιήστε τα 
ζυμαρικά κάθετα, ώστε να στέκονται όλα όρθια.



Απλώστε την σάλτσα του κιμά πάνω από τα ζυμαρικά.

Σπρώξτε τη σάλτσα κρέατος μέσα στις τρύπες των ζυμαρικών ώστε να γεμίσουν όλα.

Τοποθετήστε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Πασπαλίστε  από πάνω με την τριμμένη μοτσαρέλα  και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι το τυρί να 
λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήστε το να σφίξει για 15 λεπτά. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω - γύρω για να ξεκολλήσει από τα πλάγια 
και στη συνέχεια αφαιρέστε το τσέρκι. 

Κόβετε και σερβίρετε με κάποια σάλτσα κρέατος ή με μια δροσερή σαλάτα.

Όπως κι αν αποφασίσετε να το κόψετε, είναι εντυπωσιακά τα ζυμαρικά γεμάτα με κιμά. Έχει επίσης μια 
ωραία κρούστα τυριού.

Θα σας αρέσει πολύ γιατί δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά έχει και εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει!!!



Συνταγή από: Martha Stewart
Την βρήκαμε στην σελίδα: noblepig.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: