Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Χοιρινό κότσι στην γάστρα με μπύρα

Ένας θαυμάσιος μεζές για μπύρα και καλή παρέα!!




Για 4 άτομα θα χρειαστείτε από 2 έως 4 κότσια ανάλογα με το μέγεθός τους.

Εκτέλεση
  • Πλένετε πολύ καλά τα κότσια και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  • Χαράζετε την επιφάνειά τους σε τυχαία σημεία, με ένα κοφτερό μαχαίρι, (κατά μήκος, ή και σταυρωτά).
  • Τα αλείφετε με λάδι και λεμόνι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο (αφού δεν θα προσθέσετε τίποτε άλλο) Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεαρικά "Καλή Νοικοκυρά" 
  • Τοποθετείτε τα κότσια στην γάστρα, όπου έχετε ρίξει ένα μπουκάλι μπύρα και 2-3 σκελίδες σκόρδο και την σκεπάζετε.
  • Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες περίπου (για 3 ώρες αν είναι μεγάλα).
  • Ανοίγετε την γάστρα, γυρίζετε τον φούρνο στο γκριλ και αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. (Αν στην γάστρα δεν έχουν μείνει υγρά, για να μην σας καεί, περιχύστε τα κότσια με λίγη μπύρα ακόμα). 

.... Απολαύστε τα με την παρέα σας και παγωμένες μπύρες!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: