Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κροκέτες ψαριού με μπεσαμέλ τηγανητές


Ένα νοστιμότατο σνακ, αλλά και καταπληκτικός μεζές για ουζάκι, ή μπυρίτσα!
Γίνονται και νηστίσιμες!!



Υλικά

·         250 γραμμάρια φιλέτο από το ψάρι της αρεσκείας σας. 
·         2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·         1,5 κουταλάκι του γλυκού Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
·         1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
·        2-3  ψιλοκομμένα φρέσκα ​​κρεμμυδάκια
·         1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
·         1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
·         ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
·        λάδι για το τηγάνισμα
     
Υλικά για την μπεσαμέλ
·         ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·        ¾  φλιτζανιού γάλα
·         1   κρόκο αυγού 

Οδηγίες

1.    Σοτάρετε ελαφρά, ή βράστε στον ατμό το φιλέτο ψαριού και τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια. 
2.    Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι μαλακώσει
3.    Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και σοτάρετε για λίγο μέχρι τα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Ρίξτε τα στο μπολ με το τεμαχισμένο ψάρι.
4.    Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
5.    Αφαιρέστε την από τη φωτιά, ρίξτε ένα κρόκο αυγού και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις να ενωθεί καλά με την κρέμα. Ξαναβάλτε το σκεύος στην φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά για να πήξει καλά η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την στο μείγμα του ψαριού.
6.    Προσθέστε το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά" και τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατέψτε καλά.
7.    Καταψύξτε το μείγμα για τουλάχιστον 30 λεπτά.
8.    Κάντε κροκέτες και τυλίξτε τες με την φρυγανιά. Πασπαλίστε με ψίχουλα ψωμιού σε όλη την επιφάνεια, αν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα.
9.    Καταψύξτε τις κροκέτες για 15 λεπτά πριν από το τηγάνισμα. (Σαυτό το στάδιο μπορείτε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη για αρκετό χρόνο).
10.  Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λάδι για το τηγάνι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. 
11. Σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με κάποια σος της αρεσκείας σας και κάποια δροσερή σαλάτα εποχής.

TIPS
  •      Για να γίνουν νηστίσιμες (όταν επιτρέπεται το ψάρι)Παραλείψτε το κρόκο του αυγού, και αντικαταστήστε το γάλα στην μπεσαμέλ με το ζωμό από το ψάρι, ή κάποιο ζωμό λαχανικών.
  •      Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόνο κονσέρβας, αλλά και μπακαλιάρο ξαλμηρισμένο, ή οποιοδήποτε άλλο θαλασσινό.
  •      Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τις κροκέτες στον φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: