Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα γιαχνί


Είναι η ίδια με την συνταγή που φτιάξαμε στο φούρνο, μόνο που τώρα θα την φτιάξουμε γιαχνί στην κατσαρόλα!





























Ας ξαναδούμε την συνταγή:


Υλικά  για 4 μερίδες

  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα, ή 8 μεσαίου μεγέθους
  • 4-5 γαρίδες καθαρισμένες 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά) 


 Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. 
  2. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί) 
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε  κι αυτά για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε για λίγο.
  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  6. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. 
  7. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
  8. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να μισοπιεί τα υγρά του.
  9. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. 
  10. Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμαράκια σε πλατιά κατσαρόλα. 
  11. Τα περιχύνουμε  με την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά" και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. 
  12. Αν χρειάζεται ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο, μέχρι να γίνει το ρύζι και να δέσει η σαλτσούλα του.




                                                                                                                                                               

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    -

    Διαβάστε επίσης: