Είναι η ίδια με την συνταγή που φτιάξαμε στο φούρνο, μόνο που τώρα θα την φτιάξουμε γιαχνί στην κατσαρόλα!
Ας ξαναδούμε την συνταγή:
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα, ή 8 μεσαίου μεγέθους
- 4-5 γαρίδες καθαρισμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. άνηθος
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
- 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών.
- Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί)
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε για λίγο.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό.
- Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
- Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να μισοπιεί τα υγρά του.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
- Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμαράκια σε πλατιά κατσαρόλα.
- Τα περιχύνουμε με την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά" και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
- Αν χρειάζεται ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο, μέχρι να γίνει το ρύζι και να δέσει η σαλτσούλα του.
Με τα ίδια υλικά, φτιάχνουμε επίσης:
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στα κάρβουνα
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στο φούρνο
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στα κάρβουνα
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στο φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου