Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στα κάρβουνα


Πως ένα κλασσικό νηστίσιμο πιάτο μετατρέπεται σε νοστιμότατο μεζέ!
























Υλικά  για 4 μερίδες

  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα, ή 8 μεσαίου μεγέθους
  • 4-5 γαρίδες καθαρισμένες 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"


 Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. 
  2. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί) 
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε  κι αυτά για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε για λίγο.
  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  6. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. 
  7. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
  8. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει κανονικά, μέχρι να πιεί όλα του τα υγρά και να μαλακώσει. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι ακόμη).
  9. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  10. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, ή στη σχάρα, για 3-4 μόνο λεπτά από κάθε πλευρά
  11. Τα περιχύνουμε με την σος λαδολέμονου (όπως και όλα τα θαλασσινά της σχάρας), ή με μια ελαφριά σαλτσούλα που θα φτιάξουμε με την τριμμένη ντομάτα. 


ΣΟΣ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟΥ

Σε ένα σέικερ χτυπάμε πολύ καλά (να πυκνώσει):

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • 1/2  κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"


Σημείωση:


Αν δεν έχετε στην διάθεσή σας το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά", μπορείτε να απλά να χρησημοποιήσετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κι οποιοδήποτε μπαχαρικό και αρωματικό της αρεσκείας σας. Στην σος λαδολέμονου ρίξτε και λίγη μουστάρδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: