Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Κορυφαία Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα βότανα και μπαχαρικά



Τα βότανα και τα μπαχαρικά περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών και συμβάλουν στη μέγιστη υγεία του οργανισμού σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για FOOD SPICES HERBS
















 Στην πραγματικότητα, τα βότανα περιέχουν καλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι υψηλά σε αντιοξειδωτικά. Πολλές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι συγκεκριμένα μπαχαρικά έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας:

Τέσσερα μπαχαρικά παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση:
1)      Γαρίφαλο
2)      Τζίντζερ
3)      Δενδρολίβανο
4)      Κουρκουμάς

Άλλα ισχυρά αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά
Μια προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicinal Foods έδειξε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της περιεκτικότητας των μπαχαρικών και των βοτάνων σε αντιοξειδωτικά και την ικανότητά τους να αναστέλλουν τη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης και να μπλοκάρουν  το σχηματισμό των ενώσεων AGE ( τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης ), παρεμποδίζοντας έτσι  καρδιαγγειακά νοσήματα και  πρόωρη γήρανση .
Τα  πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη βότανα και μπαχαρικά :
1)      Γαρίφαλο
2)      Κανέλα
3)      Μπαχάρι
4)      Ρίγανη
5)      Μαντζουράνα
6)      Φασκόμηλο
7)      Θυμάρι

Χρόνια φλεγμονή:  είναι η πηγή των παθήσεων της καρδιάς ;
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η χρόνια φλεγμονή είναι η πηγή πολλών ασθενειών όπως του καρκίνου , της παχυσαρκίας  και καρδιακής νόσου , κάτι που την καθιστά την κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Η φλεγμονή κανονικά είναι μια απολύτως φυσιολογική και ωφέλιμη διαδικασία η οποία συμβαίνει όταν τα λευκά αιμοσφαίρια και κάποιες χημικές ουσίες προστατεύουν το σώμα από ξένους εισβολείς όπως τα βακτήρια και οι ιοί .
Τα βότανα και τα μπαχαρικά δεν είναι τα μόνα αντιφλεγμονώδη συστατικά που διατίθενται . Παρακάτω παρουσιάζονται τα τρόφιμα που είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους , και η κατανάλωση τους σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Τα επτά πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα
Τα ω-3 λιπαρά οξέα
Βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και στο έλαιο κρίλ και συμβάλουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην σκανδιναβική επιθεώρησης Gastroenterology το 2012 επιβεβαίωσε ότι  το συμπλήρωμα διατροφής του ελαίου κρίλ (Krill Oil) συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.
Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά
Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το κατσαρό λάχανο, το σπανάκι, το λάχανο και το σέσκουλο περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, καροτενοειδή και βιταμίνη C τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από κυτταρικές βλάβες.
Μύρτιλλα
Τα μύρτιλλα παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικής ικανότητας σε σύγκριση με άλλα φρούτα και λαχανικά. Επίσης, είναι χαμηλότερα σε ζάχαρη από πολλά άλλα φρούτα
Τσάι Matcha
Το συγκεκριμένο τσάι είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Προέρχεται από την Ιαπωνία και έχει μέχρι και 17 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από τα άγρια ​​μούρα, και επτά φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από ό, τι η μαύρη σοκολάτα. Το Tulsi είναι ένα άλλο τσάι που περιέχει αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά που συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού και της καρδιάς.
Λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση και παραδοσιακά καλλιεργούμενα τρόφιμα
Τρόφιμα όπως το κεφίρ, natto, kimchee, miso, tempeh, τουρσιά, βελτιώνουν τη χλωρίδα του εντέρου, συμβάλουν στη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, και στην παρεμπόδιση της χρόνιας φλεγμονής.
Μανιτάρια Shiitake
Περιέχουν ισχυρές ενώσεις που συμβάλουν στην αποφυγή της φλεγμονής.Περιέχουν, επίσης, μια σειρά από μοναδικά θρεπτικά συστατικά όπως ο χαλκός, ο οποίος είναι ένα από τα λίγα μεταλλικά στοιχεία που «χυλώνεται» από αμινοξέα και λιπαρά οξέα , απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία. Δεδομένου ότι ο οργανισμός σας δεν μπορεί να συνθέσει χαλκό, η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες. Η ανεπάρκεια χαλκού μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.
Σκόρδο
Πάνω από 170 έρευνες παρουσιάζουν τα οφέλη του σκόρδου για τον οργανισμό όπως ιδιότητες σαν την  αντι-βακτηριακή, αντι-ιική, αντι-μυκητιασική, και αντιοξειδωτική. 
Η διατροφή είναι το κλειδί για τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής
Το κλειδί για τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής είναι η διατροφή σας. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση μπαχαρικών και βοτάνων είναι ένας απλός τρόπος για να ενισχύσει την ποιότητα της διατροφής σας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα διάφορα συστατικά που συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας μπορεί είτε να εμποδίσουν ή να προκαλέσουν φλεγμονή.
Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται
1.      Επεξεργασμένη φρουκτόζη, και τα επεξεργασμένα δημητριακά.
2.      Φαγητά που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες.
3.      Τα τρανς λιπαρά.

Πηγή:  Diettv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: