Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μαγειρίτσα!!


Ακολουθεί μετά από μια μεγάλη περίοδο νηστείας. Επί πλέον τρώγεται αργά την νύχτα, 
μετά την Ανάσταση. Γι' αυτό καλό είναι να την φτιάξετε όσο πιο ελαφριά γίνεται!!
Να η δική μου συνταγή για την πιο ελαφριά, παραδοσιακή μαγειρίτσα:







Υλικά:

Μια αρνίσια συκωταριά (γύρω στο 1 κιλό) και τα εντεράκια που της αναλογούν
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
!/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
50 γρ. ρύζι γλασσέ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
(ή 1 κουταλάκι Μείγμα Μπαχαρικών για Κρεατικά "Καλή Νοικοκυρά")


Για το αυγολέμονο

1 -2  κρόκοι αυγού
1 - 1,5 λεμόνι (χυμός)
1 κουταλιά κορνφλάουρ


Εκτέλεση:

Βάζετε τα εντεράκια σε μια λεκάνη και τα πλένετε πολύ καλά με νερό όπου έχετε ρίξει λίγο ξύδι και αλάτι.  Με ένα καλαμάκι (εγώ χρησιμοποιώ την επάνω πλευρά ενός μολυβιού), τα αναποδογυρίζετε σε μια δεύτερη λεκάνη, τα ξεπλένετε και τα ρίχνετε σε καθαρό νερό με ξύδι και αλάτι για λίγο. Τέλος τα ξεπλένετε καλά. 

Πλένετε την συκωταριά, χωρίζετε το συκώτι, το πνευμόνι, τα γλυκάδια κλπ και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μαζί με τα εντεράκια. Όταν έχουν βράσει, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Δεν κρατάτε τον ζωμό τους.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα συκωτάκια και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε πολύ - π0λύ ελαφρά, ίσα που να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον άνιθο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Προσθέτετε 5 ποτήρια νερό (ή και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πηκτή θέλετε την σούπα σας) και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει, μέχρι να γίνει το ρύζι.


Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: 

Σε ένα μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ στον χυμό του λεμονιού, ρίχνετε τους κρόκους και χτυπάτε ελαφρά. Με μια κουτάλα ρίχνετε αργά-αργά στο αυγολέμονο λίγη από την καυτή σούπα ανακατεύοντας συνεχώς και επαναλαμβάνετε, ώστε  να εξομοιωθεί η θερμοκρασία τους. Ρίχνετε το αυγολέμονο και πάλι αργά - αργά στην μαγειρίτσα, ανακατεύοντας για να μην "κόψει" και αποσύρετε αμέσως από την φωτιά.


Καλή Ανάσταση!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-

Διαβάστε επίσης: