Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα, ή 8 μεσαίου μεγέθους
- 4-5 γαρίδες καθαρισμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. άνηθος
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών.
- Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί)
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε για λίγο.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό.
- Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και το Μείγμα Μπαχαρικών για Ψάρι "Καλή Νοικοκυρά"
- Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να μισοπιεί τα υγρά του.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
- Τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 15΄ σκεπασμένο και για άλλα 15΄ ξεσκέπαστο.
Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα:
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα γιαχνί
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στα κάρβουνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου